Festival Habercisi – 7, Haberler, Haberleer, Haberleeer


- Şu günlerde İzmir Eski Foça'da Mind Manifest Project tarafından organize edilen Back to Nature 2 isimli festival halen devam ediyor. 27 Eylül'de başlamış olan etkinlik, 3 Ekim'e kadar devam edecek. Kaçırmak istemeyenler bu yazının devamını okumadan çantalarını kapsalar iyi olur. 



- Ekim ayı sonunda ise bu yılın efsane olan ve yılın ilk festivalini organize eden Shanti Tribe'in Goa Twisted Vibration etkinliği, önceki etkinliğe katılmış kişiler tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. 



- Antalya Sundance'te ise 5. J-Fest (Jonglörler Festivali) haftaya başlayacak.


*******



Şimdi haberler;



Back To Nature , 27 Eylül - 3 Ekim / İzmir -Eski Foça

Foça'da kendi halince, bağımsız bir koyda, geçen yılda yapılmış olan Back To Nature 2 etkinliğine hala katılabilirsiniz. 7 gün süren etkinlik, ilk 4 gün sakin ve mütevazi ses sistemi, yoga, meditasyon ve geceleri belgesel-film gösterimi gibi etkinlikler; son 3 günde ise hızlı bir parti olma niyetiyle organize ediliyor. Partinin fiyatı oldukça uygun. (50 TL) Yalnızca yetişebildiğiniz kısmına gitmek üzere pazarlık dahi yapabilirsiniz. Benden söylemesi.

Kumsalının güzelliği, çimenlik ve zeytin ağaçlarıyla kaplı etkinlik alanı, çadırla yapılan konaklamayı dahi oldukça konforlu kılıyor.

Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgilere facebooktan ulaşabilirsiniz.







5. J-Fest , 4-10 Ekim / Tekirova - Sundance



4 - 10 Ekim
Festival Habercisi yazı dizisinde yalnızca müzik festivallerinin haberini verdim. Buna karşılık Antalya/ Tekirova - Sundance Camp'te, Çağdaş Sirk Sanatçıları Derneği'nin düzenlediği festivali haber vererek bir istisna yapasım geldi. 



J-Fest; doğa, deniz ve antik kent Phaselis ile iç içe bir ortamda; top, poi, labut, yoyo ve holalup gibi oyuncaklarla gün boyu pratik yapmak isteyen jonglörlerin ve/veya jonglörlük becerilerini ilk defa öğrenmek isteyenlerin tanışıp, yeteneklerini sergileyebilecekleri önemli bir buluşma noktası oldu. 


Festival alanında; profesyoneller tarafından hazırlanan Gala Gecesi'yle birlikte, yurtdışından ve yurtiçinden gelen değişik becerilerdeki modern sokak sanatçılarıyla workshoplar, 3 değişik büyüklükte inşa edilen jonglör çadırları, ateş gösterileriyle birbirinden eğlenceli oyunlar yer alıyor. 



Her yaştan katılımın mümkün olduğu festival, tamamen gönüllü jonglörler aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Üstelik bu yıl festivalde “görevli” ya da “görevliler” değil, renkli karakterler kapıda karşılayacakmış...



4-10 Ekim arası düzenlenecek ve yine hayli uzun süren bu festivalde çadırla konaklamak için girişte sadece 70 TL ödenmesi, ve ayrıca festival sürecinde de dışarıdan alışveriş yapılabilmesi bakımından, ekonomik yöndende oldukça uygun görünüyor.


2009 / J-Fest

DİKKAT!!!,

bu etkinliğe yurtdışından gelecek sanatçıların İstanbul'da 1 Ekim Cuma günü saat 18:00'de Galata Meydanı'nda bir buluşma gerçekleştireceğini de haber verelim. Galata Meydanı'nın o saatte, ateş ve türlü gösterilerilerle renkleneceği kesin.


2009 / J-Fest


Detaylı bilgi ve ön kayıt için;

www.j-fest.com










Goa Twisted Vibration , 22-25 Ekim / İzmir-Dikili



22 - 25 Ekim
Bu yılın festival sezonunu açan Shanti Tribe görünen o ki kapanışı da gerçekleştirecek. Festival Habercisi – 2'de uzun uzun anlattığım festival, aynı organizatörlerin Goa Freak Family ile güçlerini birleştirerek gerçekleştireceği yeni bir parti ile karşımızda... 






Kirli, Tozlu ve kesinlikle Psycadelic!!!






Kendisini dört duvar arasındaki mekan ve kimliklere değil, açık hava rave kültürüne uzanan geniş bir aile, bir kabile olarak gören Shanti Tribe, 2006’dan bu yana Türkiye’de psy-kültürün oluşumu adına çabalamayı sürdürüyor.



Etkinliklerini doğa harikası yerlerde gerçekleştiren Shanti Tribe, çöp ve kimyasal atıklara karşı gösterdiği hassasiyetlede dikkat çekiyor. Festivale doğal sabunlar dışında doğayla temas etmemesi için herhangi bir katkı maddesi içeren temizlik ve bakım ürünleri götürmemelisiniz.

Shanti Tribe

Etkinlik alanı zeytinlikle kaplı, plajı olan bir yarım adada, sadece parti için ayrılmış bir koyda gerçekleşecek. Partinin indirimli bilet satışları hala sürüyor. Şu sıralar 35 TL'ye alınabilecek biletler kapıda 70 TL olacak. Etkinlik yiyecek içecek getirilmesine karşı yasaklar içermediğinden gelişmekte olan ve daha önce haber verdiğim psycadelic festival etkinliklerine göre yine uygun fiyatta kalıyor. Festival organizasyonundan Orhan fiyat konusunda şöyle diyor.


Shanti Tribe, Sandras'tan
"Aslında dünya standartlarında bizim fiyatlar aşağı yukarı normal. Bizim yaptığımız işlere denk düşen Avrupa'daki partiler de aynı fiyatta oluyor. Tabi bizimkiler henüz o kadar kalabalık geçmediği için zarar sözkonusu biraz :)

Lokasyon açısından genelde şehirden uzak mekanlarda olduğu için partilere gelen katılımcının yol masrafı oluyor. Üstünede yüksek bilet fiyatı insanları zorlar. Ayrıca katılımcılarımızı tanıyoruz, gezmeyi seviyorlar ama öyle çok paraları yok. Bizde bunu biliyoruz ve mümkün olduğu kadar fiyatları düşük tutmaya çalışıyoruz. Birde gönüllü olarak destek olan bir sürü insan var onların katkılarıda çok tabi.."


Yurtiçi ve yurtdışından birçok Dj, çeşitli görseller ve performanslarla dolu dolu bu etkinlik hakkında ayrntılı bilgiye facebookta;


linkinden ulaşabilirsiniz.